Zakaj je geotermalna toplotna črpalka odlična izbira za ogrevanje radiatorjev?

 Zakaj je geotermalna toplotna črpalka odlična izbira za ogrevanje radiatorjev?

Stranke pogosto zanima, če je toplotna črpalka sploh primerna za ogrevanje z radiatorji, bo dobro delovala?


V primeru geotermalne toplotne črpalke je odgovor – da, z lahkoto! Za razliko od zračne toplotne črpalke, ki pri ogrevanju radiatorjev pri nizkih temperaturah, ko je zunanja temperatura pod 0° C, deluje na robu svojih zmogljivosti, je geotermalna črpalka ne glede na zunanje pogoje vedno v varnem delovnem okolju, saj je vir toplote iz zemlje vedno stabilen in relativno topel, med 0 in 10° C, kar pomeni idealne pogoje za pridobivanje energije in ogrevanje vode na temperaturo do 65° C.

ZAKAJ JE GEOTERMALNA TOPLOTNA ČRPALKA NAJBOLJŠA IZBIRA ZA VAS?

Smo dolgoletni partner in zastopnik podjetja Thermia s Švedske, ki toplotne črpalke proizvaja že pol stoletja. V ledeni Skandinaviji so toplotne črpalke postale priljubljen način ogrevanja že pred prihodom talnega gretja in še dandanes se večina tamkajšnjih hiš učinkovito ogreva z radiatorji, ki so po površini občutno manjša grelna telesa, zato se mora voda v njih veliko bolj segreti.


Vse naše toplotne črpalke so zato sposobne dosegati visoke temperature do 65 °C, obenem pa vam zagotavljajo tudi vročo sanitarno vodo na zelo visoki temperaturi.


Geotermalna črpalka deluje tudi pri zelo nizkih temperaturah, saj uporablja energijo iz zemlje, kjer je temperatura skozi celotno leto praktično konstantna.

Geotermalna toplotna črpalka je najučinkovitejša. Na trgu se pogosto vgrajujejo toplotne črpalke, ki so prešibke za objekt, kateremu so namenjene in so bile izbrane le zaradi nižje cene, kar je po našem mnenju neodgovorno do strank. Bistveno je, da vas toplotna črpalka nikoli ne pusti na cedilu in zanesljivo deluje tudi takrat, ko so zime hladnejše od povprečnih. Izbira prešibke toplotne črpalke slabo vpliva tudi na njeno življenjsko dobo, saj mora taka črpalka ves čas delati na meji svoji zmogljivosti in se zato hitreje iztroši.
Geotermalna toplotna črpalka omogoča najvišje prihranke v primerjavi z ostalimi črpalkami. Naj vam zaupamo primer stranke, ki živi v 200 let stari hiši in je dvomila, da bo z geotermalno toplotno črpalko in obstoječimi radiatorji uspela ogreti hišo na primerno temperaturo. Naše toplotne črpalke so prilagojene tudi za ogrevanje z radiatorji, zato se je stranka kljub vsemu odločila za investicijo in po več prestanih zimah pravi, da se bolje ne bi mogla odločiti, saj je v hiši sedaj bolj toplo, kot je bilo pri prejšnjem načinu ogrevanja, seveda ob neprimerno nižjih stroških.
Thermia
Najbolj učinkovito ogrevanje
Vas zanima več o geotermalnih toplotnih črpalkah?
Za več informacij in predstavitev geotermalnih črpalk obiščite našo spletno stran.
Nadaljuj na spletno stran Geotermalna
Vsaka stavba je edinstvena in samo na podlagi podatkov o nepremičnini lahko pripravimo natančen izračun in individualno ponudbo za vas. Sporočite nam ključne podatke o vaši nepremičnini in poslali vam bomo podroben predlog investicije ter vam svetovali pri izbiri.