Zakaj je geotermalna toplotna črpalka optimalen ogrevalni sistem?

 Zakaj je geotermalna toplotna črpalka optimalen ogrevalni sistem?

Toplotna črpalka mora biti zanesljiva tudi in predvsem takrat, ko so temperature najnižje. Geotermalna črpalka je edina črpalka, ki energijo črpa iz vira, ki ima skozi celo zimo stabilno temperaturo. Zato tudi polarni mraz, ko zračna črpalka s težavo premaguje velike temperaturne razlike, praktično ne vpliva na učinkovitost njenega delovanja.


To pa seveda prinaša tudi nižje stroške.

Poleg velikih prihrankov pri ogrevanju v primerjavi z ostalimi sistemi, ima geotermalna toplotna črpalka še številne druge pomembne prednosti.

ZAKAJ JE GEOTERMALNA TOPLOTNA ČRPALKA NAJBOLJŠA IZBIRA ZA VAS?

Pozabite lahko na skrb za to, koliko nafte ali plina je še v rezervoarju, na zlaganje drv pred zimo, nalaganje drv in peletov v peč ter na obiske dimnikarja.


Po vgradnji geotermalne toplotne črpalke boste enostavno pozabili, da jo imate.


Geotermalna toplotna črpalka namesto hitro vnetljivih fosilnih goriv izkorišča obnovljivo energijo iz zemlje in deluje popolnoma brez lokalnih izpustov CO2 v okolje, zato je geotermalni sistem najbolj čist in varen na trgu.


Pri geotermalnih črpalkah ni procesa izgorevanja, zato odpadejo tveganja, kot so neprijeten vonj in zastrupitve z ogljikovim monoksidom.

Je tudi edini sistem brez vidnih sestavnih delov zunaj hiše. Tako hiša, ki se ogreva z geotermalno toplotno črpalko nima prav nobenega vpliva na sosesko, za razliko od fosilnih alternativ, ki izpuščajo dim skozi dimnik ali zračne toplotne črpalke z bolj ali manj hrupno zunanjo enoto.


Poleg tega ima geotermalna črpalka zelo malo premikajočih delov, zato je možnost, da se kaj pokvari, praktično nična.

Thermia
Najbolj učinkovito ogrevanje
Vas zanima več o geotermalnih toplotnih črpalkah?
Za več informacij in predstavitev geotermalnih črpalk obiščite našo spletno stran.
Nadaljuj na spletno stran Geotermalna
Vsaka stavba je edinstvena in samo na podlagi podatkov o nepremičnini lahko pripravimo natančen izračun in individualno ponudbo za vas. Sporočite nam ključne podatke o vaši nepremičnini in poslali vam bomo podroben predlog investicije ter vam svetovali pri izbiri.