Geosonda + toplotna črpalka = zmagovalna kombinacija.

 Geosonda + toplotna črpalka = zmagovalna kombinacija
Kaj je geosonda?

Tik pod našimi nogami se skriva neomejena količina obnovljive geotermalne energije. S pomočjo geosonde in toplotne črpalke lahko z njo najceneje in najučinkoviteje ogrejemo svoj dom.

Geosonda zbira sončno energijo, ki je shranjena v kamnitem podzemlju. V kamnito podzemlje izvrtamo vrtino, v katero vstavimo cev, dolgo od 100 do 200 metrov.


Pozimi toplotna črpalka vodo ogreje vse do 65 °C, poleti pa se ta proces obrne, saj stabilno temperaturo zemlje izkoristimo za ohlajanje prostorov.

Toplotne črpalke Thermia z geosondo

Novogradnje: idealen čas za vgradnjo geotermalne toplotne črpalke in geosonde je prav ob izgradnji hiše, saj lahko to storimo z najmanjšimi posegi in stroški.


Adaptacije in prenove: z vgradnjo toplotne črpalke (po možnosti v kombinaciji z izolacijo hiše) lahko prihranite do 80 % pri stroških ogrevanja!


Večstanovanjski objekti: inovativna tehnologija našim toplotnim črpalkam zagotavlja izjemne zmogljivosti. Z njimi lahko brez težav ogrevamo, hladimo in zagotavljamo toplo sanitarno vodo večstanovanjskim objektom z veliko prebivalci. Tudi, če bi se tuširali vsi skupaj, ne bi ostali brez tople vode.

Primerna za vsak projekt!
Seveda. S toplotnimi črpalkami smo opremili že
vse od počitniških domov do večstanovanjskih hiš.
Primerna za radiatorje, konvektorje ali talno ogrevanje!
Kako se geotermalna toplotna črpalka primerja z zračno?
Prihranki
Prihranki
Študije kažejo, da geotermalne toplotne črpalke porabijo od 30 do 40 % manj energije v primerjavi z zračnimi toplotnimi črpalkami, kar pomeni, da so prihranki do 50 % višji, kot pri zračnih toplotnih črpalkah.
Učinkovitost
Učinkovitost
Največja prednost geotermalne toplotne črpalke je njena neverjetna učinkovitost, ki znaša kar do 615 %! To pomeni, da za vsako porabljeno enoto električne energije ustvari kar 6,15 enote toplotne energije. Na ta način lahko prihranite kar do 85 % pri stroških ogrevanja!
Estetika
Estetika
Geotermalna toplotna črpalka nima zunanje enote, kar pomeni, da okolica vašega doma tudi po vgradnji toplotne črpalke ostane prav takšna, kot ste je vajeni.
Življenska doba
Življenska doba
Življenjska doba podzemnega zbiralnika energije (geosonde) je praktično neomejena, same naprave – geotermalne toplotne črpalke pa brez težav delujejo v povprečju kar 20 do 30 let! Življenjska doba klasičnih (zračnih) toplotnih črpalk v povprečju znaša 10 do 15 let.
Vroča voda
Vroča voda
Morda najbolj podcenjena prednost geotermalne črpalke je praktično neomejena količina tople sanitarne vode, ki je vedno na voljo. Hkrati bi lahko odprli vse pipe v hiši, pa vroče vode ne bi zmanjkalo. Tudi na vrhuncu zime lahko geotermalna črpalka s tehnologijo izkoriščanja vroče pare z lahkoto ogreje vodo tudi do temperature 80 °C.
Naravno hlajenje
Naravno hlajenje
Geotermalna toplotna črpalka je edini ogrevalni sistem, ki omogoča naravno ali pasivno hlajenje. Slednje je praktično brezplačno, saj za ohlajanje prostorov ne potrebuje delovanja kompresorja, temveč toploto iz prostorov enostavno odvaja pod zemljo in s tem regenerira geosondo, ki deluje kot podzemna baterija in shrani toploto za uporabo pri ogrevanju pozimi.
Vrhunska tehnologija geosond Mouvitech
Kako se geotermalna toplotna črpalka z geosondo primerja z ostalimi sistemi in kakšni so prihranki?

Prihranki se seveda razlikujejo od primera do primera in so odvisni od različnih faktorjev, kot je vaš obstoječ sistem ogrevanja, kakovost izolacije, podnebje, v katerem živite, velikost vašega doma, število oseb v gospodinjstvu ter številnih drugih.


V primeru, da trenutno kurite na drva, vaša hiša pa ni izolirana, si lahko po vgradnji geotermalne toplotne črpalke obetate celo do 85 % nižje stroške ogrevanja. V najboljšem primeru, ko že imate zračno toplotno črpalko in dobro izolacijo hiše, pa si lahko obetate prihranke okoli 40 %.

Subvencije in ugodni krediti za okolju prijazne naložbe
Na voljo so vam sredstva iz Eko sklada v vrednosti do 5000 eur!
Izračunajte, koliko boste PRIHRANILI!
Geotermalne toplotne črpalke Thermia slovijo po izjemni učinkovitosti in velikih prihrankih za lastnike.
Ker je vsak dom zgodba zase in je "čez palec" težko oceniti prihranke, smo za vas pripravili preprost kalkulator, ki vam bo na podlagi podatkov o velikosti vašega doma, številu oseb v gospodinjstvu in obstoječem ogrevalnem sistemu podal natančno oceno prihrankov, ki si jih lahko obetate po vgradnji!
Nadaljujte na izračun prihrankov za vaš dom
Kaj pravijo zadovoljni lastniki?
Zakaj so stranke izbrale črpalke Thermia?
Ogrevalna tehnologija je v zadnjih desetletjih izrazito napredovala in številne stranke so se že odločile za nadgradnjo, ki prinaša občutno več udobja in višje prihranke. Preberite o tem, zakaj so izbrale ravno Thermio.
Preberite vse zgodbe
Imeli smo stranko, ki živi v 200 let stari hiši in je dvomila, da bo z geotermalno toplotno črpalko in obstoječimi radiatorji uspela dovolj ogreti hišo. Ker so naše geotermalno toplotno črpalko prilagojene tudi za ogrevanje z radiatorji, nam je stranka zaupala in sedaj po več prestanih zimah pravi, da se bolje ne bi mogla odločiti, saj je v hiši sedaj bolj toplo, kot je bilo pri prejšnjem načinu ogrevanja.
Thermia
Najbolj učinkovito ogrevanje
Vas zanima več o geotermalnih toplotnih črpalkah?
Za več informacij in predstavitev geotermalnih črpalk obiščite našo spletno stran.
Nadaljuj na spletno stran Geotermalna
Če želite brezplačen obisk našega strokovnjaka na vašem domu, imate vprašanje za nas ali pa želite ponudbo, izpolnite in pošljite obrazec